Theater Walhalla

Rotterdam

Rotterdam

Foto van het gerenoveerde theater walhalla op katendrecht in rotterdam van de buitenkant.
Opdrachtgever
Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam, Stichting Theater op Katendrecht
Oplevering
2008
Ingreep
Renovatie /nieuwbouw van de inbouw van een theater in een 19e eeuws casco.
Aannemer
BAM Woningbouw Rotterdam

Het ‘pilot’ theater Walhalla zal in 2010-2011 haar definitieve huisvesting realiseren in een deel van de loodsen aan de overzijde van het plein. Tot die tijd wordt het nu gerealiseerde theater aan de Sumatraweg, met 80 zitplaatsen, gebruikt voor kleinschalige optredens. Door de intieme uitstraling kan het met recht een ‘huiskamertheater’ worden genoemd. Vanwege de geringe grootte moest de ruimte zeer efficient worden ingericht, wat resulteerde in een speelvloer die tevens een foyer is tijdens de pauzes. Doordat de tribune flexibel is, zijn er meerdere opstelmogelijkheden mogelijk. Om te voldoen aan alle eisen ten aanzien van geluidsoverlast, is er een geheel nieuwe doos-in-doos constructie achter de 19e eeuwse gevel geplaatst, compleet met nieuwe fundering, draagconstructie en een staalplaatbetonvloer ten behoeve van de bovengelegen gerenoveerde woningen.

Kijk ook:

Deliplein

Kantine Walhalla

Fenixloods II

Website:
www.theaterwalhalla.nl

Foto van de bestaande situatie van de sumatraweg waar theater walhalla uiteindelijk komt.
bestaande situatie
Foto van de nieuwe situatie van de sumatraweg waar theater walhalla uiteindelijk is gekomen.
nieuwe situatie

Een theater past altijd, zelfs in een 19e-eeuws pand.

Foto vanuit Theater walhalla met uitzicht over deliplein op katendrecht in rotterdam
uitzicht over Deliplein
Schetsontwerp van de doorsnede van de sumatraweg van theater walhalla aan deliplein op katendrecht in rotterdam
Foto van de binnenkant van theater walhalla onder constructie op katendrecht in rotterdam
binnenkant onder constructie
Foto van de binnenkant van theater walhalla in de nieuwe situatie op katendrecht in rotterdam
binnenkant nieuwe situatie