Spoorsingel

Rotterdam

Rotterdam

De binnenkant van de gerenoveerde kelder aan de spoorsingel in rotterdam
zicht vanuit de kelder naar de tuin
Opdrachtgever
Particulier
Aannemers
Musters en Brefu Funderingstechniek
Constructeur
Bouwkundig Adviesburo Baas BV
Kostendeskundige
R&V Bouwkundig en Bouwkostenadviseurs

De eigenaren van twee historische panden aan de Spoorsingel 43 en 45 in Rotterdam hadden bedacht gezamenlijk hun panden van meer ruimte te voorzien en tegelijkertijd de houten paalfundering te vervangen voor een meer duurzame variant. Naast meer woonruimte en de nieuwe fundering is in beide gevallen de ingreep gebruikt om ruimtelijk te scoren: een dubbel hoge verdieping waardoor daglicht zo ver mogelijk de kelderruimte in kan met een netto verdiepinghoogte van 2.400 m voor de nieuwe kelderruimte, een ruimtelijke relatie tussen kelderruimte en de woonverdieping en een verbeterde relatie met de achtertuin.
Vanschagen Architecten heeft van schets tot en met oplevering beide opdrachtgevers geadviseerd en bijgestaan. Om een efficiënte wijze van voorbereiden en uitvoering mogelijk te maken en tegelijkertijd de individuele wensen niet te frustreren is een splitsing gemaakt tussen casco en inbouw.

de complete verbouwing van de kelder aan de Spoorsingel CPO kelder
de afgeronde kelder gezien vanuit de tuinzijde
aanzicht van de vernieuwde kelder aan de Spoorsingel CPO kelder vanuit de straatzijde met een meisje op een richel
de afgeronde kelder gezien vanaf de straatzijde
de binnenkant van een huis aan de spoorsingel in de nieuwe kelder na verbouwing en renovatie volledig ingericht
nieuwe kelderverdieping
detail van de aanbouw wat zorgt voor een open vide naar de kelder toe aan de spoorsingel in rotterdam
connectie met de kelder
de binnenkant van een huis aan de spoorsingel met een vide en een uitbouw wat zorgt voor een kelder

Een ruimtelijke relatie tussen kelderruimte en de woonverdieping en een verbeterde relatie met de achtertuin.

aanzicht van de achterkant van een huis aan de spoorsingel na verbouwing en renovatie met een nieuwe leefbare kelder
achteraanzicht
de binnenkant van een huis aan de spoorsingel met een vide en een uitbouw wat zorgt voor een kelder
zicht van de begane grond