Logo
Print this page

Renovatie complex Paul Kruger groot succes

Net voor de zomer van dit jaar is de renovatie van het complex Paul Krugerstraat opgeleverd. Sité Woondiensten en bewoners zijn zeer tevreden over de restauratieve aanpak van gevel en dak. Een uitgekiend isolatiepakket in combinatie met nieuwe installaties heeft tot forse verbetering van de energielabeling geleid. Indien gewenst zijn keuken, douche en toilet vernieuwd. De bewoners konden tijdens de renovatie in hun woning blijven wonen.
Historisch onderzoek van Leon van Meijel was de basis voor een aanpak van Vanschagen Architecten waarin de oude glorie is gecombineerd met hedendaagse eisen van veiligheid, isolatie en bedieningsgemak. Het oorspronkelijk ontwerp was van het Amsterdamse bureau Gulden & Geldemaker. In de loop van de tijd was door onderhoudsingrepen weinig meer over van de oorspronkelijke charme. Vanschagen Architecten heeft Kozijnindelingen, dakkapellen, dakgoten, tuinmuurtjes en kleuren zo veel als mogelijk weer in oude luister hersteld of teruggebracht. De Buurtmakers hebben de uitvoering met veel zorg en aandacht op zich genomen. Al met al een renovatie waar alle betrokkenen trots op zijn en die in Doetinchem zeker een vervolg zal krijgen.

Opdrachtgever: Sité Woondiensten
Aannemer: De Buurtmakers – Achterhoek
Aantal woningen: 47 eengezinswoningen
Ingreep: restauratief groot onderhoud

#35 Paul Krugerlaan
(Klik op de afbeelding om de project brochure te bekijken)

© 2014 Vanschagen Architecten