Logo
Print this page

CPO aan de Spoorsingel te Rotterdam

De eigenaren van twee historische panden aan de Spoorsingel 43 en 45 in Rotterdam hadden bedacht gezamenlijk hun panden van meer ruimte te voorzien en tegelijkertijd de houten paalfundering te vervangen voor een meer duurzame variant. Naast meer woonruimte en de nieuwe fundering is in beide gevallen de ingreep gebruikt om ruimtelijk te scoren: een dubbel hoge verdieping waardoor daglicht zo ver mogelijk de kelderruimte in kan met een netto verdiepinghoogte van 2.400 m voor de nieuwe kelderruimte, een ruimtelijke relatie tussen kelderruimte en de woonverdieping en een verbeterde relatie met de achtertuin.
Vanschagen Architecten heeft van schets tot en met oplevering beide opdrachtgevers geadviseerd en bijgestaan. Om een efficiënte wijze van voorbereiden en uitvoering mogelijk te maken en tegelijkertijd de individuele wensen niet te frustreren is een splitsing gemaakt tussen casco en inbouw.

Opdrachtgever: Particulier
Aannemers: Musters en Brefu Funderingstechniek
Constructeur: Bouwkundig Adviesburo Baas BV
Kostendeskundige: R&V Bouwkundig en Bouwkostenadviseurs

© 2014 Vanschagen Architecten