Logo
Print this page

Zierikzeebuurt fase 2

De tweede fase van de vernieuwing van de Zierikzeebuurt in Rotterdam Pendrecht bestaat uit vervanging van 4 portiek- en galerijflats aan de Zierikzeestraat door ruime huur-appartementen en eengezinskoopwoningen. De nieuwe woningen vormen een belangrijke aanvulling op het aanwezige aanbod in de buurt.
In 2005 zijn de appartementenblokken opgeleverd; de laatste eengezinswoningen zijn in 2006 afgerond. De 78 appartementen in de huursector zijn exclusief gericht op ouderen en senioren en zijn voorzien van galerij-ontsluiting met lift en een collectieve ruimte bij de entree. Tevens zijn de woningen levensloopbestendig. De 28 en 34 eengezinswoningen gelegen aan het noordelijk deel van de Zierikzeestraat en de dwarsgelegen Serooskerkestraat zijn woningen in de bereikbare koopsector.
‘Terugbouwen in de footprint’, de zogenaamde stempels van Pendrecht, ooit ontworpen door Lotte Stam Beese waren het uitgangspunt voor de nieuwbouw. Hierdoor kon de nieuwbouw zorgvuldig worden ingepast, met respect voor de stedenbouwkundige stempelstructuur van het bestaande Pendrecht.

Opdrachtgever: Woonstad, Rotterdam
Aantal nieuwe woningen: 140
Oplevering: 2005 – 2006
Type ingreep: sloop/nieuwbouw
Kijn ook: Zierikzeebuurt fase 1

© 2014 Vanschagen Architecten