Logo
Print this page

Theater Walhalla

Het ‘pilot’ theater Walhalla zal in 2010-2011 haar definitieve huisvesting realiseren in een deel van de loodsen aan de overzijde van het plein. Tot die tijd wordt het nu gerealiseerde theater aan de Sumatraweg, met 80 zitplaatsen, gebruikt voor kleinschalige optredens. Door de intieme uitstraling kan het met recht een ‘huiskamertheater’ worden genoemd. Vanwege de geringe grootte moest de ruimte zeer efficient worden ingericht, wat resulteerde in een speelvloer die tevens een foyer is tijdens de pauzes. Doordat de tribune flexibel is, zijn er meerdere opstelmogelijkheden mogelijk. Om te voldoen aan alle eisen ten aanzien van geluidsoverlast, is er een geheel nieuwe doos-in-doos constructie achter de 19e eeuwse gevel geplaatst, compleet met nieuwe fundering, draagconstructie en een staalplaatbetonvloer ten behoeve van de bovengelegen gerenoveerde woningen.

Opdrachtgever: Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam, Stichting Theater op Katendrecht
Oplevering: 2008
Ingreep: renovatie /nieuwbouw van de inbouw van een theater in een 19e eeuws casco.
Aannemer: BAM Woningbouw Rotterdam


Kijk ook:
Deliplein fase 1
Deliplein fase 2
Bedrijfsruimtes op Katendrecht


Website:
www.theaterwalhalla.nl

© 2014 Vanschagen Architecten