Deliplein

Rotterdam

Rotterdam

aanzicht van de delistraat aan het deliplein met ervoor mensen op bankjes en het terras op katendrecht na de renovatie van het deliplein
op het terras aan het deliplein
Aannemer
Aannemersbedrijf Musters B.V. / BAM Woningbouw Rotterdam
Aantal nieuwe/gerenoveerde woningen
25 (Fase 1) /36 (Fase 2)
Aantal bedrijfsruimtes
16 (Fase 1) /8 (Fase 2)
Oplevering
2007 (Fase 1) /2009 (Fase 2)
Type ingreep
Volledige gevelrenovatie voorgevels van zowel bedrijfsruimtes als de woningen. Woningverbetering en volledig nieuwe stadswoningen, appartementen en dakwoningen. Vernieuwing van trappenhuizen, bergingen , gerenoveerde achtergevels en opnieuw ingericht binnenterrein. In februari 2004 is het Deliplein benoemd als één van de Groeibriljanten van de Gemeente Rotterdam.

Maak van het vervallen en deels dicht getimmerde Deliplein weer een kloppend hart van het oude en nieuwe Katendrecht. Dat was de opdracht die Vanschagen Architecten eind jaren ’90 kreeg van de eigenaren van de woningen en de bedrijfsruimten aan het plein. Tien jaar later zijn de woningen, de bedrijfsruimten en het plein grondig opgeknapt door middel van restauratie en vernieuwing. Er is een mix te zien van compacte huurwoningen, ruime koopwoningen in de vorm van stadswoningen en luxe penthouses en een keur aan culturele en culinaire bedrijvigheid, zoals een tattoo shop, een eetcafé en een theater. Daarmee is het Deliplein niet alleen voor Katendrecht een belangrijk centrum geworden , maar heeft het voor heel Rotterdam een functie gekregen.

Fase 1 omvat de renovatie van de pleinwand aan de Delistraat, een gedeelte van de Lombokstraat, en een gedeelte van de Sumatraweg.

Fase 2 omvat de renovatie van de pleinwand aan de Sumatraweg, de gevel aan de Veerlaan en de gevel aan de Tolhuisstraat. Ook de achtergevels van het plan en het binnenterrein zijn volledig vernieuwd.

Kriteria voor de nieuwe ondernemers zijn de drie c’s: creatief, culinair en cultureel. Een vast team van adviseurs ontwikkeld pand voor pand plannen voor bedrijven die zich willen vestigen aan of rondom het Deliplein. Duurzaamheid en maatwerk leveren voor de ondernemers staat hierbij hoog in het vaandel. Tot nu toe zijn de volgende bedrijfsruimtes gerealiseerd: Tattoo Bob, Z&M Kookstudio Katendrecht, Hottie Sambal, cultvideotheek Nest Page, restaurant Kwiezien, en natuurlijk Theater Walhalla.

Opdrachtgever: Stichting Woonstad Rotterdam / Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam

Kijk ook:

Kantine Walhalla

Theater Walhalla

Fenixloods II

Foto van de gerenoveerde gevels en gebouwen aan het deliplein op de splitsing met de sumatraweg op katendrecht in rotterdam.
de hoek van Deliplein en de Sumatrawweg
foto van deliplein met het plein onder in beeld en de gerenoveerde huizen en bedrijfspanden in de verte.
deliplein
Foto van de bedrijfsruimtes aan het deliplein in de avond op katendrecht in rotterdam.
bedrijfsruimtes in de avond
Foto van de gerenoveerde huizen op katendrecht met daaronder bedrijfsruimtes waaronder tattoo bob op katendrecht in rotterdam.
gerenoveerde woningen en bedrijfsruimtes aan deliplein

Deliplein is niet alleen voor Katendrecht een belangrijk centrum geworden , maar heeft het voor heel Rotterdam een functie gekregen.

Foto van het deliplein op katendrecht in rotterdam.
Foto van bedrijfsruimtes aan deliplein op katendrecht in rotterdam.
Foto van een deel van deliplein met in beeld tattoo bob en de gerenoveerde huizen aan de rand van het plein op katendrecht.
Foto van een woning aan deliplein volledig gerenoveerd op katendrecht met in de achtergrond de montevideo.
gerenoveerde woning
Foto van de binnenkant van een appartement aan het deliplein na de renovatie met op de achtergrond de montevideo.
uitzicht met de details van de gevel
Foto van deliplein met het plein onder in beeld en de gerenoveerde huizen en bedrijfspanden in de verte.