De Vroon

Den Haag

De collectieve ruimte op de hoek van het gebouw heeft ook een terras buiten
Opdrachtgever
CoMaker, BergUnlimited en Van Wijnen Onwkkeling
Aannemer
Van Wijnen Stolwijk
Programma
36 appartementen van gemiddeld ruim 85m2 (go),

240m2 collectieve ruimte, collectieve patio,

33 inpandige parkeerplaatsen

EP=0,0

Start bouw
medio 2021, oplevering in 2022
Adres
hoek Madesteinweg-Madepolderweg

De Vroon is een nieuw woongebouw aan de rand van de nieuwe wijk Den Haag-Vroondaal. Vanschagen Architecten heeft het gebouw ontworpen in de voor de wijk kenmerkende stijl van het Haagse Chique: verticaliteit, lichtrode steen met witte kozijnen, ornamentiek in metselwerk, hekwerken en andere afwerkingen. Met hoge isolatie, pv op het dak en een LTV aangesloten op bodemlussen heeft het gebouw een EP van nul. Het gebouw biedt ruimte aan 36 kleine huishoudens in een ‘milde’ vorm van groepswonen. De meeste woningen in de middeldure huur hebben twee slaapkamers, keuken en woonkamer en ruime privé-buitenruimte. Verder kent het gebouw inpandige parkeervoorzieningen voor auto’s, fietsen en scootmobiels, een gezamenlijke patio en 250m collectieve voorzieningen zoals een gezamenlijke eetkeuken en ruimtes voor hobby en fitness. Een bewonersvereniging gaat deze collectieve ruimten exploiteren en toezien dat aanvullende voorzieningen (bijv. zorg) snel en gemakkelijk geleverd kunnen worden. Zo kunnen de bewoners zo lang mogelijk thuis wonen, fit en vitaal blijven en als het nodig wordt ook ondersteund worden. De Vroon is een goede aanvulling op het eengezinswoningaanbod in Vroondaal. De Vroon is een initiatief van CoMaker, Bergunlimited en Van Wijnen Ontwikkeling en wordt gerealiseerd door Van Wijnen Stolwijk. Vanschagen Architecten is aandeelhouder van CoMaker en daarmee mede ontwikkelaar van De Vroon.
De Vroon is het eerste gebouw dat wordt gerealiseerd in het Fit&Vitaal concept. Er zullen meerdere volgen in den lande. Start bouw is medio 2021, oplevering in 2022.⁣

Lees meer over De Vroon.

De Vroon ligt in het groen deels eigen deels openbaar gebied
De Vroon markeert de hoek van de wijk Vroondaal
De Vroon is gebouwd rondom de collectieve patio op de eerste verdieping
De Vroon is een innovatieve woonvorm voor fit en vitaal ouder worden met elkaar en met voorzieningen
een korte en brede galerij ontsluit de woningen
PV panelen hoge isolatie ltv en bodemlussen zorgen voor een EP0,0