Logo
Print this page
mussenmotief in de Schilderswijk mussenmotief in de Schilderswijk

Mussenmotief in de Schilderswijk

Afgelopen jaar renoveerden we in opdracht van Staedion een dertigtal woningen in de Naaldwijksestraat in de Schilderswijk, Den Haag.
Onze bemoeienis beperkte zich tot het verbeteren van voor- en achtergevels.
De 2-laagse rijtjeswoningen, begin jaren 80 gebouwd, markeren een twijfelachtige stedenbouwkundige periode in de stad Den Haag.
Ze hebben in feite te weinig hoogte voor de stedelijke plek die ze innemen, en zijn bovendien nogal kneuterig gebouwd.
We namen de kans waar om de gevels hoger te laten lijken, door ze optisch in hoogte ‘op te rekken’.
De gevels bevatten noodgedwongen, dichte pui-delen die we hebben bekleed met door holonite geproduceerde panelen.
Door de panelen te voorzien van een mussenmotief (met dank aan Steven Gelderman van noeplast) verwezen we naar het historisch gezien o zo belangrijke Schilderswijkse buurthuis “de Mussen”.

© 2014 Vanschagen Architecten