Logo
Print this page
Het Gele Gebouw - Zoho, Rotterdam Het Gele Gebouw - Zoho, Rotterdam

VAN SCHAGEN architekten is verhuisd!

VAN SCHAGEN architekten is per 9 januari 2014 verhuisd naar de Zomerhofstraat en neemt de uitdaging aan om mee te werken aan de upgrading van het kantoorgebouw gelegen aan de Zomerhofstraat en het omliggende Zomerhofkwartier.

De format om werk en/ of denkkracht in te zetten in ruil voor gunstige huisvesting is een van de dragers van de start van de rehabilitatie van het Zomerhofkwartier. We staan aan de vooravond van iets waarvan niemand het uiteindelijke resultaat kent, hooguit wellicht iets ziet gloren. De grote vraag is uiteraard wat dat wel is en nog belangrijker voor hoelang? Is het voor de komende tien jaar, waar nu op wordt ingezet of is het denkbaar een duurzame buurt voor langere tijd te ontwikkelen?

Zomerhofkwartier staat synoniem voor een kansrijke buurt met dito casco’s, vanwege de veelzijdigheid, de rauwe typologie van een bedrijventerrein, maar ook vanuit de historisch perceptie in de vorm van de hofbogen en de 19e eeuwse woonbebouwing als relict van de brandgrens, de centrale ligging ten opzichte van de stad, maar toch verborgen en vanwege de ruimte in velerlei opzicht.

De cruciale vraag daarbij is in hoeverre een diversiteit aan ondernemende creatieve bedrijven aangevuld met wonen naast elkaar kan werken en leven zonder elkaar tot last te zijn en zonder de genoemde kwaliteiten uit het oog te verliezen, maar juist te versterken.

Het nieuwe adres:
VAN SCHAGEN architekten
Zomerhofstraat 86
3032 CM Rotterdam
010 4 13 65 98
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Lees verder...

© 2014 Vanschagen Architecten