Verduurzamen ZHB-hoven Den Haag

Verbeteren

Verduurzamen ZHB-hoven Den Haag

Voor de verduurzaming en het verbeteren van de leefbaarheid en uitstraling van de ZHB-hoven in Den Haag hebben we onder andere de entrees aangepast, een scala aan kozijntypen ontwikkeld en een nieuw kleurenschema gemaakt.

Alle woningkozijnen waren houten kozijnen. In eerste instantie zouden die worden vervangen. Maar uit kostenoverwegingen besloten we tot herstel van de bestaande kozijnen met een Woodstone ventilerende neuslat. Die lat had als positief neveneffect dat het kozijn ranker oogt. Vervolgens hebben we de indeling van de kozijnen versimpeld. Klepraampjes werden vast glas en er kwamen roosters voor een betere controle op de ventilatie. Daarnaast is een nieuw kleurenschema ontworpen, beter passend bij het oorspronkelijk beeld dat ook goed aansluit op het metselwerk. De portiekentrees zijn dicht gezet en de pui is vervangen door een aluminium pui met een helderder vlakverdeling.

In Centrum Almere-Haven zijn we met een in dezelfde tijd gebouwd project bezig met een bredere aanpak.