Museumkwartier Vlaardingen

Museumkwartier Vlaardingen Westhavenkade Vetteoordskade restauratie

Museumkwartier Vlaardingen

Het Museumkwartier tussen de Westhavenkade en de Vetteoordskade in Vlaardingen staat al jaren te verpieteren. Van oudsher is het een gebied van de kabel- en visserijnijverheid in de stad. Restanten hiervan zijn nog te zien en te ruiken. Steenvlinder en BPD onderzoeken momenteel hoe zij een flinke impuls aan dit grote gebied kunnen geven. In het achtergebied is nieuwbouw gepland, de bestaande 15 panden waaronder 11 rijksmonumenten worden gerenoveerd tot woningen. Vanschagen Architecten heeft de bestaande toestand van deze panden in kaart gebracht en in een schetsontwerp aangegeven waar de mogelijkheden en beperkingen liggen voor deze zeer diverse gebouwen. Funderingen zullen verbeterd moeten worden. Met de nodige inspanning kan hier een prachtige woonplek ontstaan met modern woongenot in een sterk historische omgeving.
In het Museumkwartier ligt een enorme uitdaging èn kans voor Vlaardingen.