Lorentzlaan Schiedam – Uitreiking Ereschildje

de renovatie aan de Lorentzlaan beloond met een ereschildje

Lorentzlaan Schiedam – Uitreiking Ereschildje

Tijdens de openmonumentendag 2022 heeft de Historische Vereniging Schiedam de renovatie aan de Lorentzlaan beloond met een ereschildje. De 2 portiekflats (ontworpen door Spruyt en Den Butter) zijn de afgelopen jaren samen met Woonplus en Era Contour gerenoveerd en voor een groot deel getransformeerd naar nul-op-de-meter woningen. ‘Het resultaat is een waardevol en duurzaam woningbouwproject uit de wederopbouwperiode met een heldere en levendige architectuur’, aldus de Historische Vereniging Schiedam. Met dit project is bewezen dat NOM-woningen in naoorlogse woningbouw met behoud van het oorspronkelijke gevelbeeld mogelijk zijn. Dank voor de waardering!