Wellschen 2 genomineerd RAP22

Welschen 2 Genomineerd RAP22

Wellschen 2 genomineerd RAP22

Ons Welschen 2 is genomineerd voor de Rotterdamse Architectuur Prijs!

Welschen 2 draait om vernieuwing. Vernieuwing in beeld, in woningdifferentiatie, in technische prestaties, in woonkwaliteit, in groen en woonomgeving – door alle schalen heen dus. De 320 oude portiekflats worden gestript tot op het casco. Deze oude structuur wordt opnieuw ingevuld en uitgebreid. Zo maken we nieuwe woningen – voor gezinnen, kleine huishoudens, ouderen, én voor cliënten van Pameijer. De portieken worden in ere hersteld en spelen een bepalende rol in het vernieuwde architectonisch beeld. Op deze entrees sluit de vernieuwde woonomgeving zorgvuldig aan.
De vernieuwing doen we gefaseerd; steeds pakken we twee blokken aan. Zo kunnen we leren en verbeteren. Bovendien kunnen bewoners direct doorverhuizen naar een nieuwe woning in hun eigen buurt.