Henk van Schagen overleden

afscheidskaart henk van schagen

Henk van Schagen overleden

Op zaterdag 19 maart 2022 is de oprichter van ons bureau overleden. Henk vormde de spil van het bureau, in de beginjaren onder de naam van “Henk van Schagen, architektenburo voor woningbouw&stedebouw” nu “Vanschagen Architecten”. We kenden hem als een veelzijdig man: stedenbouwkundige, architect, docent, uitvinder en jazz liefhebber. Een visionair, altijd op zoek naar de ultieme oplossing in dienst van de uiteindelijke gebruiker, de bewoners van talrijke woongebouwen in Rotterdam op Feijenoord, in Kralingen en het Oude Noorden, Welschen 7 in Overschie, Ganzerikplein in Schiebroek, Pendrecht, Deliplein op Katendrecht, Enschedelaan in Den Haag Zuidwest, Westwijk in Vlaardingen, Die Delfgaauwse Weije in Delft, Complex 50, Huize patrimonium, Florijn, Dudokhaken en De Verfdoos in Amsterdam, Schilderskwartier in Woerden en vele andere. Wij herinneren onze Henk als een scherpzinnig, bedachtzaam en integer mens, die veel heeft betekend voor ons bureau.
Wij wensen zijn partner, kinderen en kleinkinderen veel troost en warmte toe in deze moeilijke tijd. Henk is in kleine kring gecremeerd op zijn 80ste verjaardag op 25 maart. Voor de vakgemeenschap organiseren we op dinsdagmiddag 10 mei a.s. in het Verhalenhuis Belvédère (Katendrecht) een herinneringsbijeenkomst; verdere informatie hierover volgt later. Maar mocht je geïnteresseerd zijn in deze bijeenkomst laat dat dan even weten via afscheidhenk@vanschagenarchitecten.nl of Postbus 29218, 3001 GE Rotterdam. Ook voor andere berichten over Henk zijn deze adressen te gebruiken; persoonlijke berichten zullen hun weg ook naar zijn partner en kinderen vinden.

Partners en medewerkers van Vanschagen Architecten