Voorlopig ontwerp Voorstraat gereed!

3D doorsnede Voorstraat

Voorlopig ontwerp Voorstraat gereed!

In januari hebben we het voorlopig ontwerp voor de transformatie en restauratie van rijksmonument Voorstraat 142-144 afgerond. In opdracht van Steenvlinder ontwikkelen we voor deze twee panden een transformatieplan om het voormalige kinderdagverblijf en sinterklaashuis te transformeren tot 9 appartementen. De kopers gaan hun woningen zelf afbouwen. Een listig plan zorgt er voor dat de appartementen zonder veel hak- en breekwerk kunnen worden ingepast en maakt gebruik van de kwaliteiten van het pand, zoals twee entrees, een centrale gang en monumentale trapopgangen. Met voorzetwanden en achterzetkozijnen wordt de energiehuishouding sterk verbeterd; met zwevende dekvloeren zorgen we voor rechte vloeren, voldoende geluidsisolatie en brandscheiding, terwijl de monumentale balkonplafonds weer in het zicht komen. De Dordtse Welstands- en monumentencommissie is enthousiast over het voorlopig ontwerp. Voor de zomer gaan we de vergunning aanvragen. VIOS gaat daarna de verbouwing uitvoeren. Dordrecht wordt weer een parel rijker.