Koopwoningen voor de kleinere portemonnee

Kluswoningen Nijverheidschool Leiden

Koopwoningen voor de kleinere portemonnee

Vanschagen Architecten werkt in een aantal projecten samen met projectontwikkelaar Steenvlinder. Steenvlinder is niet zo maar een ontwikkelaar. Zij richt zich op hergebruik van bestaand vastgoed en wil de toekomstig eigenaar maximaal invloed laten hebben op prijs en kwaliteit van zijn of haar woning. Dit heeft tot het concept van de klushuizen geleid, wat Vanschagen Architecten voor Steenvlinder heeft uitgewerkt voor een oud schoolgebouw in Vlaardingen en in Uithoorn, een oude Nijverheidschool (gemeentelijk monument) in Leiden en voor rijksmonument Voorstraat 142 in Dordrecht. Steenvlinder heeft daar bovenop nog een concept ontwikkeld om de kluswoningen bereikbaar te maken voor de mensen met een kleinere portemonnee.