Jury Haagse Woonprijs 2020

Jurytour Haagse Woonprijs

Jury Haagse Woonprijs 2020

Gert Jan te Velde is dit jaar lid van de jury voor de  Haagse Woonprijs 2020 samen met Hans Borsje (voorzitter), Chris Schaapman, Theo Stautener, Yvonne de Baaij en Sjoerd Kok. Tijdens een vanwege de corona aangepaste jurytour ontmoetten we ontwikkelaars, architecten en bewoners. Wat een feest om de beste vijf woonprojecten in Den Haag van 2020 op deze manier te mogen bezoeken! Donderdag 19 november werd deze prijs uitgereikt aan ontwikkelaar Michel Zaadhof van Nu Projectontwikkeling en architect Marcel Kampan voor het project Calland Dock in het Laakkwartier. De uitreiking gebeurde tijdens het online symposium ‘Den Haag Zuidwest – Samen verder’. Een citaat uit het juryrapport: “De jury van de Haagse Woonprijs 2020 heeft gekozen. En heeft de selectie met plezier en overtuiging gedaan. Constaterend dat Den Haag steeds rijker wordt aan mooie woonproducten en woonomgevingen. Van daaruit geeft de jury aan de Gemeente Den Haag én aan de aangesloten leden van de Stichting mee, dat in een goede mix van woningbouwprogramma op locatie, collectieve ruimte voor bewoners, een sterke aansluiting op de openbare ruimte en in duurzaamheid nog stappen te zetten zijn, zodat de lat uiteindelijk hoger komt te liggen. Laat dat de uitdaging voor 2021 worden.”