Welschen! No.2

Welschen 2

Welschen! No.2

Wederom in de geschiedenis van ons bureau blijkt het Welschen bouwsysteem ideaal voor een tweede leven. In navolging van het in 1992 met de Nationale Renovatie Prijs bekroonde Welschen 7, heeft Vanschagen Architecten voor het Welschen 2 complex in Overschie de complete transformatie uitgewerkt. In opdracht van Woonstad wordt een rijke differentiatie van lift ontsloten woningen, grote twee laagse woningen, beschermd wonen en starters woningen ontwikkeld in het voormalige portiekcomplex. Samen met FM advies (kosten), VanderWeele (bouwfysica), Pieters (constructie), Pameijer (begeleid wonen), Boa (groenontwerp) en Slokker Bouwgroep wordt gewerkt aan de eerste van totaal 4 fasen.
Team VA: Raquel Paz Ibarria, Rens van Dijk, Arjan Gooijer en Hans Meijer
(foto: Gerhard Nel)