Start bouw Circuscentrum Rotterdam

Bouwen Fenixloods II

Start bouw Circuscentrum Rotterdam

Bouwkundige uitvoering Circuscentrum Rotterdam in Fenixloods II begonnen

Aansluitend op het reeds uitgevoerde sloopwerk is nu ook de bouwkundige uitvoering van het Circuscentrum Rotterdam in Fenixloods 2 begonnen. Na een aanbesteding is het werk gegund aan Van Wijnen Stolwijk B.V. Momenteel wordt er druk gewerkt aan het bouwen van binnenwanden, maar ook staat een groot deel van de container-units op z’n plek om ter plekke weer verder te worden afgebouwd. Een deel van deze units begint hiermee al aan z’n derde leven; ze zijn onderdeel geweest van de voormalige villa Zebra, daarna hebben ze dienst gedaan voor een tijdelijke school in Hoogvliet, de Notenkraker, en nu zullen ze opnieuw worden gebruikt in Fenixloods II ten behoeve van kleedkamers, fitness-ruimtes, toiletten, etc. Ook is een deel van de units afkomstig uit het voormalige deelgemeente –kantoor Hillegersberg Schiebroek. De komende weken zullen ook de buitengevels onder handen genomen gaan worden, en zal er langzaamaan steeds meer daglicht binnen treden in de nu nog dichte loods. Het Circuscentrum Rotterdam moet in september haar deuren openen, bij ingang van het nieuwe schooljaar.

Programma: 3000 m2 aan onderwijs- en bijeenkomstfunctie

Opdrachtgever: Stadsontwikkeling Rotterdam

Gebruikers: Codarts Circus Arts en Circus Rotjeknor

Constructie: Bouwkundig Adviesbureau Baas B.V.

Installaties /bouwfysica: Adviesbureau Van Der Weele

Aannemer: Van Wijnen Stolwijk B.V.

Kostendeskundige: R&V Adviseurs

Directievoering: ORCA Projects