Minister Blok bezoekt Klarenstraat

Stef Blok brengt een bezoek aan de klarenstraat met architect arjan gooijer

Minister Blok bezoekt Klarenstraat

Maandagmiddag 16 januari nam minister Stef Blok (Wonen, VVD) een kijkje aan ‘onze’ Klarenstraat, bekroond met de Amsterdamse Architectuur Prijs 2015.  Zijn aandacht werd getrokken door het enorme succes van het project. De flat werd verkocht aan dertig zelfbouwers, die midden in de crisis hun nek uitstaken en het avontuur aandurfden om gezamenlijk zo’n groot project te herontwikkelen. De minister kondigde aan te bekijken hoe hij in de toekomst dit soort zelfbouwprojecten kan steunen. De rondleiding, uitgevoerd door bewoners die hun woning open stelden, was onderdeel van een werkbezoek van Blok aan diverse zelfbouwprojecten in Noord-Holland.

Minister Blok ontving uit handen van Patricia van Ulzen, bewoner en schrijver, de preview van de publicatie DIY KlarenstraatDit boek wordt gepresenteerd op 2 maart en verschijnt bij Jap Sam Books.