Verbouwing “de Rechercheur” in volle gang!

Gebouw Rechercheur Hilversum Renovatie

Verbouwing “de Rechercheur” in volle gang!

De verbouwing van “de Rechercheur” aan de Kapelstraat in Hilversum is in volle gang! Dit drielaagse verborgen juweel van W.M. Dudok uit 1950, verstopt achter het Theater Gooiland, wordt behoedzaam hersteld en van functie veranderd. De voormalige politie dependance wordt getransformeerd tot een woongebouw met 18 zelfstandige galerij-ontsloten appartementen. De woningen op de begane grond krijgen een privétuin/-terras die straks bereikbaar met terrasdeuren die worden opgenomen in de nieuwe puien van de plintgevel. De ‘blinde’ zuidgevel van “de Rechercheur” krijgt Dudokwaardige ramen en woningtoegangen. Naast de voordeuren komt een 3  meter brede stoepzone van dieprode klinkers. Bewoners kunnen hier een plant of bankje neerzetten. Samen met een groene beukhaag vormt dit de overgang naar het aangrenzende parkeerpleintje.