Studie toont ongekende mogelijkheden aan van Toermalijnschool

Toermalijnschool Emmen

Studie toont ongekende mogelijkheden aan van Toermalijnschool

Vanschagen Architecten heeft een studie afgerond naar de mogelijkheden voor de Toermalijnschool in Emmen. De school blijkt veel kwaliteiten te bezitten die goed aansluiten op het specifieke onderwijs van de school. Vanschagen Architecten heeft een stappenplan ontwikkeld waarin de oorspronkelijke kwaliteit stap voor stap wordt herwonnen en aangepast aan de actuele wensen van onderwijsinhoud en gebruikseisen zoals energiebeperking, goed binnenklimaat en beperking van de onderhoudsbehoefte. De eerste stap is meteen een belangrijke waarin met gerichte ingrepen de oorspronkelijke kwaliteiten worden teruggehaald en versterkt. Hiermee vormen ze de springplank voor verdergaande ingrepen als gedeeltelijke vervanging en aanvulling van ruimten en functies. De school kan met een ingenieus doorschuifsysteem op de locatie blijven doorfunctioneren.
De studie is onderdeel van een onderzoek van de Stichting Mevrouw Meijer, die een lans breekt voor behoud en aanpassing van wederopbouwscholen. De studie van Vanschagen Architecten heeft voor de Toermalijn glansrijk aangetoond dat renovatie en verbouw veel kwaliteiten voor zowel school als omgeving.