“Beeldschermen” Lisse

Lisse Rembrandtflats Onthulling Beeldschermen

“Beeldschermen” Lisse

De renovatie van de Rembrandtflats in de wijk Poelpolder in Lisse is voltooid. Zoals in vele andere projecten is het Vanschagen Architecten gelukt kunst in te zetten als sluitstuk van een dergelijke grootschalige operatie. Uiteraard met dank aan de opdrachtgever, woningbouwvereniging Stek uit Lisse.
De woningen zijn onder andere voorzien van geheel nieuwe en grotere balkons, hebben een label A gekregen en de galerijcomplexen zijn voorzien van chique, ruime entrees. Ter plaatse van die hoofdentrees zijn grote glazen beeldschermen geplaatst. De beeltenissen op de schermen markeren de transformatie en verwijzen naar de periode waarin de gebouwen zijn gerealiseerd en suggereren tegelijkertijd een doorkijk naar de toekomst. Een en ander naar ontwerp door Esther Schoonhoven van K&A ontwerpatelier uit Rotterdam in samenwerking met Vanschagen Architecten en GBB Glasbewerking uit Tilburg.