Winnaar Amsterdamse Architectuur Prijs 2015!

Gouden AAP 2015 winnaars

Winnaar Amsterdamse Architectuur Prijs 2015!

Gisteren won ons project Klussen aan de Klarenstraat gisteren de Amsterdamse Architectuur Prijs 2015. Samen met de opdrachtgevers ontvingen we de Gouden A.A.P. namens Arcam uit handen van Antonio Cruz.

Aan de U.J. Klarenstraat in Slotervaart transformeerden we een portiekflat tot een hedendaags, gedifferentieerd woongebouw in opdracht van de dertig nieuwe bewoners. Het project werd geïnitieerd door De Alliantie en gerealiseerd in nauwe samenwerking met Urbannerdam. Het is het eerste project waarin een collectief van kopers met maximale vrijheid en zeggenschap een herontwikkeling van een flatgebouw ter hand neemt.

Uit het vakjury rapport:
” Dit project voorziet op bescheiden wijze in een manier om in een impopulair gebouwtype gewilde stadswoningen te realiseren zonder de bestaande structuur uit te wissen. Dat bewoners zeggenschap hebben over hun eigen woning, is helaas nog steeds eerder uitzondering dan regel. (…) De rol van Vanschagen Architecten was bescheiden, overtuigend en doorslaggevend voor het slagen van de transformatie.”
Bekijk het volledige juryrapport.