Nominatie Zuiderkerkprijs 2014

Klarenstraat Amsterdam jaren 50

Nominatie Zuiderkerkprijs 2014

Klussen op de Klarenstraat genomineerd voor Zuiderkerkprijs 2014!

De Zuiderkerkprijs wordt uitgereikt door de gemeente Amsterdam aan het beste woningbouwproject van dat jaar. Dit jaar bestaat de jury uit Renée Hoogendoorn (directeur AMS), Arjan Hoogeveen (architect en winnaar 2013) en Sjors de Vries (sociaal geograaf en betrokken bij o.a. Ruimtevolk). Donderdag 11 december wordt de prijs uitgereikt aan de opdrachtgever en architect van het winnende project.  Hierbij feliciteren we tevens de beide andere genomineerde projecten; Deflat en Stadstuin Overtoom. Het project aan de Klarenstraat betreft CPO in een portieketageflat. Een groep van 30 kopers nam het flatgebouw over van De Alliantie en transformeerde het tot een gedifferentieerd woongebouw. Vanschagen Architecten tekende voor de architectuur.

Kijk ook: Klussen aan de Klarentraat