Stadscafé #2

logo Sadscafé

Stadscafé #2

Ons vak verandert. Daarom organiseert Vanschagen Architecten een serie Stadcafé’s; discussieavonden over thema’s verbonden met de vernieuwing van de stad en de rol van ontwerp en ontwerper daarin. Van elke avond wordt een verslag gemaakt. Zo levert de serie stadscafés een doorsnede op van de veranderingen in ons vakgebied.

We nodigen u van harte uit deel te nemen aan:

“Stadscafé #2”
low budget, high impact

Datum:    17 September, 16.30 – 18.00 (inloop vanaf 16.00)
Locatie:    Het Gele Gebouw, bij Kriterion (entree Schoterboshof 25)
Aanmelden:    ag@vanschagenarchitecten.nl
Met de huisvesting van de circusopleiding van Codarts in de Feniksloods won Vanschagen Architecten de Nationale Renovatie Prijs in de categorie Low budget, high impact. Met minimale middelen werd de Feniksloods opengebroken: ruimte voor de trapeze, zicht op de havens. Hoe bereik je met krappe budgetten maximaal effect? Wat betekent dit voor de ontwerper, de adviseur, de opdrachtgever? Hoe kom je tot het besluit om zaken niet, of niet-standaard, te doen? Deze vragen staan centraal in de discussie

Om die te voeden geven we het woord aan:
Marc Jonkers, directeur Circus Arts van Codarts. Als opdrachtgever intensief betrokken bij de totstandkoming van de huisvesting in Fenixloods. Wat had hij nodig van de ontwerpers en adviseurs voor besluitvorming en draagvlak?
Pim Peters, directeur IMd. Ook de huisvesting van IMd is een voorbeeld van low budget, high impact (Zie Piekstraat 77) . IMd had de dubbelrol van opdrachtgever en constructeur. Welke rol speelt specialistisch advies in het ondanks een krap budget toch haalbaar krijgen van een plan met impact?

Aansluitend is er ruimte voor discussie.

Kunt u aangeven of u komt? Rvsp naar ag@vanschagenarchitecten.nl