LOW BUDGET, HIGH IMPACT

Fenixloods II Katendrecht

LOW BUDGET, HIGH IMPACT

Gulden Feniks voor transformatie van loodsen op Rotterdam-Katendrecht

In de nieuwe prijscategorie LOW BUDGET, HIGH IMPACT kiest de jury unaniem voor de Fenixloods II in Rotterdam. “In en rond Fenixloods II hangt een geweldige energie. Deze transformatie is van grote betekenis voor de omgeving,” aldus de jury.

Van Schagen architekten heeft de Gulden Fenixprijs gewonnen samen met de opdrachtgever, de gemeente Rotterdam en de uitvoerende aannemer Van Wijnen. Sander Brand van ons bureau prijst de inzet van de betrokken partijen: “Peter van Veldhoven en Ronald Cabout van Stadsontwikkeling hebben zich echt hard gemaakt voor Fenixloods II. Dat is een goed signaal, want juist gemeentes kunnen dit soort projecten doen.

Ook aannemer Van Wijnen verdient een compliment. Het is gelukt om binnen de bouwplanning alles af te krijgen en dat terwijl er heel veel niet op de tekentafel, maar juist ter plekke op de bouwplaats is bedacht en ontstaan. Ze pakten dat heel goed op en konden snel schakelen. Dat partijen als Codart en Rotjeknor er een goede invulling aan geven, biedt ook weer perspectieven. Daardoor zijn we nu aan het kijken welke andere ruimtes we nog meer kunnen vullen.”

Voor meer info: NRP Gulden Feniks