Vanschagen Architecten feliciteert De Alliantie

Zonnepanelen Duurzaam Dak Gorontalo Amsterdam

Vanschagen Architecten feliciteert De Alliantie

Vanschagen architecten feliciteert De Alliantie met haar uitverkiezing tot ´duurzaamste corporatie´ van Nederland (Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2014). Tijdens de feestelijke uitreiking in de voormalige stoomketelfabriek Deprez in Tilburg heeft secretaris-generaal van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu, Siebe Riedstra, de Awards in zes categorieën uitgereikt aan de winnaars, waaronder De Alliantie. De Alliantie heeft de Award binnengesleept in de categorie ‘duurzaamste corporatie’. De jury vindt het duurzaam bouwen, in de zin van energiebesparing, goed ingebed in de organisatie. Zij waardeert de goede ambities om veel woningen duurzaam te ontwikkelen bij zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Ook waardeert de jury de goede samenwerking met partners voor het (energetisch) verbeteren van de woningen.

Vanschagen architecten heeft in het project Gorontalo, een ingrijpend renovatieproject in de Indische Buurt in Amsterdam, ook haar steentje bijgedragen aan de verwezenlijking van de duurzaamheidsambities van De Alliantie. Het gaat om een renovatie van een pleinwand uit de jaren ’20 waarin naast duurzaamheid, ook een complex woningprogramma en hoge architectonische ambities centraal stonden. De renovatie is in 2013 opgeleverd.