Renovatie Tuinstadwijk: Eerste blokken opgeleverd!

Tuinstadwijk Na Renovering

Renovatie Tuinstadwijk: Eerste blokken opgeleverd!

In juli 2013 zijn de eerste woningblokken opgeleverd van de renovatie van ca. 250 woningen in de Tuinstadwijk in Leiden. De renovatie is onderdeel van een grootschalige vernieuwing van de hele wijk, waar ook groot onderhoud en sloop en nieuwbouw onderdeel van maken. De renovatie is een technische, bouwfysische en een architectonische operatie geworden. Het noodzakelijke onderhoud wordt uitgevoerd, zodat in de toekomst de onderhoudsbehoefte sterk wordt verminderd. Zo worden onder andere de bestaande houten en aluminium kozijnen vervangen door kunststof kozijnen. In de woningen worden, indien noodzakelijk, de keuken, douche en toilet vernieuwd. Met isolerende beglazing, een nieuwe cv-ketel en een geïsoleerd dak wordt het wooncomfort verbeterd en de energiebehoefte verminderd. De huurverhoging voor de ingreep wordt gebaseerd op de geprognotiseerde vermindering van de stookkosten. Tenslotte wordt de ingreep gericht op de versterking van de tuinstedelijke kwaliteiten van de wijk; de wijk is sinds kort beschermd stadsgezicht. Dit komt tot uiting in de bijzondere vormgeving van de kozijnen, in de kleurstelling van kozijnen, ander houtwerk en voegwerk, in de vormgeving van de vernieuwde en verkleinde dakkapellen en in het gereinigde en opnieuw gevoegde metselwerk van de gevels en tuinmuurtjes.