Dudokhaken wint Geurt Brinkgreve Bokaal 2010!

Dudokhaken in Amsterdam

Dudokhaken wint Geurt Brinkgreve Bokaal 2010!

Donderdag 9 december werden de jaarlijkse bouwprijzen van de gemeente Amsterdam uitgereikt. Ons project Dudokhaken ontving de Geurt Brinkgreve Bokaal, de prijs voor het beste initiatief op het gebied van herontwikkeling en renovatie. We ontvingen de bokaal van wethouder Carolien Gehrels. De jury bestond uit Rudy Stroink (juryvoorzitter), Tjeerd Herrema en Hans van Heeswijk. Een citaat uit het juryrapport: ‘De Westelijke Tuinsteden zijn volop in beweging, grote veranderingen en ingrepen vinden plaats, met forse nieuwbouw. (.) Dit bedreigt het unieke karakter van de tuinwijken, met zijn weidse en parkachtige opzet. De Dudokhaken zijn hierop een antwoord. Gebruikmakend van de kwaliteiten van de oorspronkelijke stedenbouwkundige structuur die, sterker nog, zorgvuldig wordt bewaard, heeft zeer betaalbare woningen van degelijke kwaliteit opgeleverd. Het cadeautje is de bestaande binnentuin met statige bomen. Daaraan zijn zeer uitzonderlijke nieuwe toevoegingen gedaan, zoals een stalen afsluiting met bladermotief. De kwaliteit van de oorspronkelijke architectuur van Dudok gaat gepaard met zorgvuldige ingrepen die een stootje kunnen hebben. Je weet als je er rond loopt, dit blijft nog lang goed (.)’

Opdrachtgever: Stadgenoot, Amsterdam
Ontwikkeling: Delta Forte, Amsterdam
Uitvoering: Van Ieperen Groep, IJsselstein